Du trenger:
2ts havsalt
2ts knuste Szechuan-pepperkorn (funker også med vanlig pepper)
20-24 rå scampi (funker også med frosne)
3ss olivenolje
2 kløfter finhakket hvitløk
1 mellomstor rød chili, finhakket og renset for frø
1 mellomstor grønn chili, finhakket og renset for frø
1 bunt vårløk, del i tynne strimler på langs
150-200 g finhakkede sukkererter
500 g spagetti
Slik gjør du: Knus pepperkornene, bland med salt og gni rekene inn med miksen. Når stekepanna er middels varm, ha i oljen. Like etter har du i hvitløk, chili og vårløk. Fres blandingen i omtrent 30 sekunder. Pass nøye på at det ikke svir seg. Ha i rekene og skru opp temperaturen. Ha i tre spiseskjeer vann og fres blandingen i halvannet minutt, til rekene er rosa. Legg i sukkerertene, og fres alt i ett minutt. Kok spagetti i en stor kjele med saltet vann til den er al dente. Hell av vannet og tøm pastaen over i woken (eller i en egen bolle). Dander det slik du vil. Syns du smaken er for sterk eller vil ha litt tjukkere saus, er det bare å smake til med litt fløte, det gjorde vi.




Håper det smaker!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar