15 januar 2009

5 veier til en mer positiv tankegang.

Teorien om at vi kan påvirke humøret gjennom måten å tenke på er ikke ny. Bøker og artikler skriver om å ”tenke positivt”, men det viser seg at mange sliter med å overføre teorien til praksis. Men faktum er at det er fullt mulig å påvirke livet ditt i en lykkeligere retning ved hjelp av tanker og handlingsmåter, og i mange tilfeller vil det faktisk kunne fungere som et antidepressiva!

1. Vær nysgjerrig
Nysgjerrige mennesker har lettere for å finne mening og glede i hverdagen. Forsøk å interessere deg mer for andre mennesker og ting rundt deg.
2. Tenk fort
Det høres kanskje merkelig ut, men langsomme tanker er grobunn for depresjoner, ifølge den svenske psykologen Alice Domar. – Prøv hjernetrim, la hjernen prøve seg på ting den vanligvis ikke gjør, og opplev at humøret stiger, foreslår hun.
3. Si takk
Å uttrykke takknemlighet gjør underverker for humøret! I tillegg sprer du god energi til avsenderen, hvilket vil gi deg god energi tilbake.
4. Forandre tankene dine
- Hjernene våre er som en cd-plate, som ofte gjentar negative tanker. Tenk over hva du egentlig tenker, og hva de gjør med deg. Når du er klar over kilden til den negative tankegangen, er den lettere å snu. Erstatt negative og destruktive tanker med smartere, som inneholder flere positive vibber, og vil gi deg mer tro på deg selv.
5. Aktivisér deg
Gjennom å være opptatt med konstruktive aktiviteter, som for eksempel trening eller lesing, hindrer du deg selv i å gjenoppta gamle tanker og uroe deg for fremtiden. En nyttig måte å holde den positive ”boosten” igang!



Kanskje dette er noe å tenke på ved senge kanten når de dårlige tidene, tankene har tid til å komme å fylle ut hode ditt. Puss och kram, Nanna!

Ingen kommentarer: