04 september 2010

Scampi med chilie og pasta.

mmmmmmm! Retten er ganske så rask å lage, det som tar lengst tid er å tine scampien, kjære opp grønnsaker og eventuelt pelle av halene om du gjør det. Retten høres og ser kanskje ikke så mektig ut, så egner seg vel best til lunsj eller en lett middag, men når vi lagde den var det mer enn nok mat. Fikk også skole mat dagen etter så det var topp!

Du trenger:
2ts havsalt
2ts knuste Szechuan-pepperkorn (funker også med vanlig pepper)
20-24 rå scampi (funker også med frosne)
3ss olivenolje
2 kløfter finhakket hvitløk
1 mellomstor rød chili, finhakket og renset for frø
1 mellomstor grønn chili, finhakket og renset for frø
1 bunt vårløk, del i tynne strimler på langs
150-200 g finhakkede sukkererter
500 g spagetti

Slik gjør du: Knus pepperkornene, bland med salt og gni rekene inn med miksen. Når stekepanna er middels varm, ha i oljen. Like etter har du i hvitløk, chili og vårløk. Fres blandingen i omtrent 30 sekunder. Pass nøye på at det ikke svir seg. Ha i rekene og skru opp temperaturen. Ha i tre spiseskjeer vann og fres blandingen i halvannet minutt, til rekene er rosa. Legg i sukkerertene, og fres alt i ett minutt. Kok spagetti i en stor kjele med saltet vann til den er al dente. Hell av vannet og tøm pastaen over i woken (eller i en egen bolle). Dander det slik du vil. Syns du smaken er for sterk eller vil ha litt tjukkere saus, er det bare å smake til med litt fløte, det gjorde vi.










Håper det smaker!

Ingen kommentarer: